24/05/2009 – GP Duinkerke: Internationale doop op de sprint

Zaterdag 23/5 zijn we met een tussenstop in Sint-Laureins en met live-verslaggeving over Lanzarote richting Duinkerke gereden om op 24/5 onze 1ste Franse GP. Een 1ste blik op de deelnemerslijst had me niet veel wijzer gemaakt: op een aantal Belgen na waren er geen namen die mij iets zegden, maar er bleken toch 7 Olympische deelnemers bij te zitten. En na de ETU-cup van vorige week, waarin onze Russische ploeggenote 3de werd, zou Olga ‘notre leader’ worden.
Na de start van op het ponton (eens iets anders dan we gewend zijn), kwam het erop aan een sprint naar de boei op 220m in te zetten om daar vlot te kunnen draaien. Mijn plan was in Olga’s voeten te gaan zwemmen, maar na de start was ze nergens te bespeuren (ik had een vermoeden dat ze achter mij was). Dan maar de voeten van iemand anders genomen en een paar plaatsen verloren door even afgeweken te zijn. Ik kwam tot mijn verrassing goed vooraan (11de) uit het water, maar door wat tijdsverlies in de wissel (kreeg m’n fiets niet direct los), heb ik de kans om aan te sluiten bij de kopgroep gemist. Ik zag ze voor mij rijden, maar alleen dichter komen lukte niet. Het duurde ongeveer 2 ronden (van 4km) voordat de 2de groep met nog 3 andere Belgen bij mij was en ik kon beginnen profiteren van het ‘pelotonrijden’. Vanaf dan kwam het erop aan wat krachten te sparen voor het lopen, waarin de plaatsen verdeeld zouden worden. De 1ste looptoer ging vlot, daarna kreeg ik wat steken waardoor ik 3 plaatsen moest prijsgeven.

Met een 1ste wedstrijd op dat niveau ben ik wel heel tevreden met de 23ste plaats. De wedstrijd was trouwens echt iets helemaal anders dan ik tot hiertoe gewoon ben en dus een heel nieuwe ervaring.
Nadien hebben we de mannenwedstrijd nog gevolgd en het is zeker ook de moeite om het eens van de zijlijn te volgen! Ik kon me amper voorstellen dat ik enkele uren voordien ook deel had mogen uitmaken van zo’n wedstrijd! Ik kijk al uit naar de volgende op 14/6 in Beauvais!
Advertenties

Geplaatst op 18 maart 2010, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: